Kodikkuutta väreillä ja materiaaleilla

Kun kylmä tuuli tuivertaa, sade piiskaa ikkunaruutuun ja illat pimenevät, kaivataan kotiin lämpöä ja viihtyisyyttä.

Tunnelmanluojina valo, värit ja materiaalit ovat avainasemassa. Nyt on aika kaivaa kaapin perältä kynttilälyhdyt, kynttilät ja tuikut, ja sytyttää tuli takkaan. Elävä tuli on tunnelmallinen elementti ja lämmittää mukavasti. Materiaaleista puu, nahka, tiili, rouhea betoni sekä kuparin- ja messinginväriset metallipinnat toimivat syksyn sisustuksissa.

    

Lampaantaljat lämmittävät niin istuimilla kuin lattiallakin. Kodikkuutta luovat myös pehmeäpintaiset tekstiilit, kuten esimerkiksi sametti ja villa. Vaihda vaikka tyynyt, verhot tai matot pehmeämpiin ja pörröisempiin. Hanki paksusta langasta kudottu tai virkattu rahi lempinojatuolisi kaveriksi. Kukkakimpulla tai torkkupeitolla viimeistelet sisustuksen.

Pantonen väri-instituutti on trendivärien suunnannäyttäjä niin muodissa kuin sisustuksessakin. Syksyn 2015 kymmenen värin paletissa on sekä vaaleita että tummia sävyjä, mutta ne ovat murrettuja, niistä on räikeys kaukana.

    

On mausteisia, utuisia, hillittyjä värejä: vaaleat harmaanvihreät, sinapinkeltainen, persikka, liila ja puuteriroosa, sekä tummemmat Marsala-viininpunainen, petroolinsininen, syvänsininen ja myrskypilvenharmaa. Näistä värisävyistä löytyy myös se pehmeämpi vaihtoehto musta-valkoiselle sisustukselle. Syvänsininen on uusi musta ja valkoisen korvaa vaalea harmaa. Jos kuitenkin edelleen pidät musta-valkoisesta graafisuudesta, pitäydy siinä. Päivitätpä sisustustasi sitten värien, pehmeäpintaisten materiaalien tai tunnelmavalaistuksen avulla, pienin askelin tai isolla kädellä, kodikkuus ja lämmin tunnelma kotonasi lisääntyy varmasti.