Sisustussuunnittelijan kotona

Vuoden lähestyessä loppuaan katson hieman taaksepäin ja tarkastelen, mitä muutoksia oman kotini sisustus on kokenut kuluneen vuoden aikana. Kun tärkeimmät huonekalut on valittu aikoinaan harkiten, sisustusta on helppo freesata pienin muutoksin. Ellei kahta melko arvokasta valaisinta oteta lukuun, olen selvinnyt hankinnoista noin tuhannella eurolla. Kotonani on nyt muutama design-ikonikin ennestään ajattomien ja kestävien huonekalujeni täydennyksenä.

Työhuoneen uudistukset
Työhuoneeni ilme on muuttunut ehkä eniten. Siellä on nyt uusi trendikäs kattovalaisin, jonka onnistuin voittamaan arpajaisissa Decolightin järjestämässä golfkilpailussa. Uusi musta pöytävalaisin edustaa minulle ajatonta, linjakasta ja selkeää muotoilua parhaimmillaan. Huokailtuani sen perään lähes kahdeksan vuotta, sain sen tänä syksynä mieheltäni syntymäpäivälahjaksi. Se näyttää oikein hyvältä uutta musta-valkoista verhoa vasten. Kirjahyllyn päälle sijoittamani pelkistetty juliste kokoaa musta-valkoisen työhuoneen sisustuksen hyvin yhteen.

    

Kurkistus olohuoneeseen
Olohuoneeseen hankittiin vihdoin ja viimein uusi kattovalaisin edellisen palveltua uskollisesti 24 vuotta. Koska kyseessä on kristallivalaisin, on siinä halogenpolttimot, ne kun saavat kristallit loistamaan kaikissa värivivahteissaan paremmin kuin ledit.

Lisäksi olohuoneen sohvalle on ilmestynyt eri vuodenaikojen mukana uusia koristetyynyjä. Keväällä sohvaa piristi auringonkeltainen tyyny, syyskuussa sohvan vaaleanharmaaseen väriin sointuvat salmiakkiruutuiset tyynyt. Syksyn pimetessä ostin tummanharmaan torkkupeiton ja mustan tuoksukynttilän TV-iltojani lämmittämään. Tuorein tyynyhankinta on pitkään ostoslistalla ollut seeprakuosinen tyyny, jonka sijoitin valkoisen nahkanojatuolin kaveriksi.

      

Olohuoneesta löysi paikkansa myös musta lehtiteline, jossa säilytän aikaisempien vuosien sisustuslehtiä. Ne ovat siinä kätevästi käsillä, kun haluan sohvalle käpertyneenä niitä vielä selata ennen kuin raaskin viedä ne paperikeräykseen.

Keittiön pienet piristykset
Kuusi vuotta sitten kokonaan remontoituun keittiöön on lisätty vain punainen kahvipurkki sekä kaksi kaupunkiaiheista kahvimukia.

    

Toimivuutta makuuhuoneeseen
Makuuhuoneen ainoa uusi kaluste on valkoinen naulakko/vaaterekki, josta on helppo aamulla poimia kunkin päivän rientoihin parhaiten sopivat vaatteet. Toinen puoli toimii mieheni vaatteille, toinen puoli omilleni – toistaiseksi, kunnes valloitan vaaterekin kokonaan itselleni.

Miten sinä olet päivittänyt kotisi sisustusta tänä vuonna?