Esittelyssä Mattokymppi

Mattokymppi on yrittäjä Thomas Leppäsen vuonna 1975 perustama mattoliikeketju. Ketju on edelleen perheyritys ja vetovastuu on jo siirtynyt seuraavalle sukupolvelle. Pääpaikka on Jyväskylässä, minkä lisäksi Vantaalla on kaksi liikettä ja yksi Espoon Suomenojalla Liilassa.

Liilassa jo vuodesta 2010

Mattokymppi aloitti Liilassa jo vuonna 2010, ennen kauppakeskuksen uudistusta ja onkin yksi pitkäikäisimmistä Liilan liikkeistä. Liikepaikka on hyvä ja asiakkaat ovat löytäneet Espoon liikkeen hyvin. Liilaan olemme koonneet laajemman mattovalikoman kuin muihin pääkaupunkiseudulla oleviin myymälöihimme.

Testaa mattoa vaikka kotona

Mattojen erikoisliike tarjoaa laajan tuotevalikoiman, huonekaluliikkeistä poiketen mukana on myös isokokoisia mattoja sekä laaja valikoima käsinsolmittuja mattoja. Valleyn tehdas toimittaa maton vaikka asiakkaan oman suunnitelman pohjalta.

Materiaaleina käytetään villaa, pellavaa ja tenceliä, yhdisteltynä tai erikseen. Valikoiman ohella erikoisliike erottuu myös palvelulla. Mattoja voi sovittaa kotona ennen ostopäätöstä, liikkeestä saa myös kanttauspalvelun ja matonpesun. Henkilökunta tuntee materiaalit, valmistustavat ja mattojen alkuperän. Muutokset markkinoilla, erityisesti tavaratalojen matto-osastojen alasajo on synnyttänyt kasvavaa kysyntää palvelua tarjoaville osaajille.

 

Sini Henttosen Mattokympille suunnittelema Paratiisi -matto.
Kuva: Kuvio

”Suunnittelijana minun on helppo asioida Mattokympissä, sillä heidän valikoimansa on todella laaja. Olen löytänyt heiltä asiakkailleni niin itämaiset matot, terassimatot kuin mittatilaustyönä tehdyt villamatot. Ja kaikkea siltä väliltä. Ystävällisen ja asiantuntevan palvelun avulla asiakkaan on helppo löytää etsimänsä.”
– Riia Lankinen, sisustussuunnittelija, Lilian Design

 

Turkkilainen käsinsolmittu Vintage -matto.
Kuva: Kuvio

Kokoa ja väriä – miksi ei?

Vuoden kiivain sisustussesonki osuu syksyyn. Keväällä ja kesällä kysytään enemmän puuvillamattoja, talvella pehmeämpiä villaisia mattoja. Skandinaviassa suositaan vielä ”liian pieniä” mattoja, mutta Suomessa kasvaa isompien mattojen kysyntä. Vaaleista hillityistä matoista ollaan myös siirtymässä värikkäämpiin. Matolla voi tuoda vaaleaan sisustuksekseen väriä, sisustustyynyn tavoin.

Turkkilainen käsinsolmittu Vintage -matto.
Kuva: Kuvio

Materiaalit ja valmistus kiinnostavat

Luonnonmateriaalien käyttö on kasvava trendi. Asiakkaat ovat valveutuneita valmistuksen ekologisuuden ja eettisyyden suhteen. Villan ja silkin lisäksi kasvispohjaiset materiaalit kuten sisal, juutti ja hamppu kiinnostavat kuluttajia.

Mattokympillä on myös omaa maahantuontia ja myyntiä muille mattoliikkeille. Matot hankitaan pääosin Euroopasta. Jonkin verran tuontia on myös Intiasta ja Pakistanista.

Mattokympin valikoiman käsinkudotut Tiscan villa- ja sisalmatot. Olbia -sarjassa on 26 eri struktuuria ja 96 väriä.
Kuva: Kuvio

Tervetuloa tutustumaan.

Avoinna Ark 10-20, la 10-17, su 12-16

Verkkosivut mattokymppi.fi

Puhelinnumero 050 548 7610

Sähköposti osoite espoo@mattokymppi.fi