Hööks – hevoselle, ratsastajalle ja koiralle

Hööks on hevosharrastajien ja koiranomistajien asiantuntijaliike ja alansa ykkösketju Pohjoismaissa. Suomessa Hööksillä on seitsemän myymälän verkosto, joka kattaa suurimmat kaupunkimme etelästä Oulun korkeudelle asti. Hööksin laaja valikoima on myynnissä myös ketjun verkkokaupassa. Tänä päivänä yhtiön palveluksessa on Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa yhteensä noin 400 henkeä.

Rakkaudesta lajiin

Hööksin tarina sai alkunsa jo vuonna 1931 pienestä satulapajasta Eksjössä lähellä Jönköpingiä Etelä-Ruotsissa. Syntyhistoria näkyy hyvin konkreettisesti myös tämän päivän käytännön toiminnassa – Hööks on asiantuntijaliike, jonka asiakkaat odottavat sekä palvelua että osaamista. Esimerkiksi Liilan liikkeen henkilöstöllä on kaikilla hevosharrastustaustaa ja toinen toisiaan täydentävää erikoisosaamista – unohtamatta myöskään koiria.

Liilan liikkeeseen tulee asiakkaita koko pääkaupunkiseudulta ja lännessä aina Raaseporista asti. Espoossa asiakas on usein 25-55-vuotias nainen. Asiakkaista suurimmalla osalla on oma hevonen ja suurella osalla myös koira. Ensikontakti ja luottamuksellinen asiakassuhde syntyy yleensä jo harrastuksen alussa, ratsastuskouluvaiheessa

Toiminnallisuutta, muotia ja intohimoa

Vaikka Hööksin vetovoiman ydin koostuu lajiosaamisesta, tuotekehittelystä ja palvelualttiudesta, laaja vaate- ja jalkinevalikoima palvelee hyvin myös ei-harrastajia. Monet ratsastajan vaatteet, asusteet ja jalkineet ovat tyylikäs ja laadukas valinta mihin tahansa muuhunkin vapaa-ajan käyttöön.
Entä mikä on trendikästä juuri nyt? Perinteisten ratsastusvaatteiden ja asusteiden ohella nyt myös rohkeammat ja leikkisämmät eläinkuosit – kuten esimerkiksi leopardikuviot – ovat nousseet suosioon.