Kevät valtasi idealavan


Pitkän talven jälkeen, auringon tullessa esiin, moni alkaa kaivata lisää värejä ympärilleen. Liilan aulassa oleva hillitty beige-tummansinisävyinen makuuhuone koki maaliskuussa keväisen päivityksen, jonka myötä iloiset värit pyyhkäisivät ideastagen yli. Makuuhuone muuttui keväisen raikkaaksi ja kukkien sekä viherkasvien määrä huoneessa tuplaantui.

Muutos tehtiin uusimalla lähinnä vain muutamat keskeiset tekstiilit. Maton ja vuodevaatteiden vaihto muutti kerralla koko huoneen ilmeen! Tekstiileillä onkin suuri vaikutus huoneen kuin huoneen tunnelmaan, joko isompina pintoina verhoissa, matoissa ja vuodevaatteissa tai sitten pienempinä mausteina mm. sohva- ja koristetyynyissä.
Ideastagelle valittu iloisen värikäs matto tulee parhaiten esille, kun sen kaveriksi valittiin vaaleat, yksiväriset vuodevaatteet. Raikas valkoinen satiinipussilakana sekä isot valkoiset tyynyliinat maustettiin vihreäsävyisillä pienemmillä tyynyliinoilla. Jo aiemmin makuuhuoneessa olleet vaaleat torkkupeitot toimivat edelleen vain osittain sängyn päälle vedettävänä päiväpeitteenä. Lisäksi pinkit ja vaaleanpunaiset kukat sekä nojatuolista valuva roosanvärinen torkkupeitto tuovat tilaan keväistä kepeyttä. Tumma nojatuoli ja ripaus mustaa valaisimissa tuo puolestaan ryhtiä muuten vaalean värikkääseen tilaan.

Harvassa suomalaisessa kodissa isoja tekstiilejä, kuten mattoa tai verhoja vaihdetaan vuodenaikojen mukaan eikä se ole tarpeellistakaan. Vuodenaikojen vaihtelun tuntua omaan kotiin saa luotua ihan pienilläkin jutuilla, kuten tuomalla sohvalle tai nojatuoliin pari värikästä tyynyä, asettelemalla värillisiä kynttilöitä ryhmäksi sopivalle alustalle ja asettamalla ne sohvapöydälle tai ikkunalle, ottamalla käyttöön kattauksissa raikkaan väriset servietit tai vaikka vaihtamalla pari viherkasvia värillisiin ruukkuihin. Ja mikä sen paremmin toisikaan kevään kotiin kuin kimppu tulppaaneja. Tässäpä sisustusvinkki, joka sopii ihan jokaiseen kevätkotiin!’


Kukat tuovat kevään tuntua! Vaaleanpunaiset silkkikukat, kynttilät ja tarjotin Hong Kongista ja tekoviherkasvit sekä sininen metallilaatikko ja kori JYSKistä.


Näistä mukeista aamukahvi maistuu erityisen hyvälle! Mukit ovat niin isot, että niitä voi käyttää myös pienten viherkasvien tai yrttien hurmaavina suojaruukkuina. Mukit ja valkoinen pyöreä tarjotin ovat Hong Kongin valikoimista.


Mattokympin värikäs Genova-viskoosimatto muutti koko tilan ilmeen! Kuvan torkkupeitot ja vuodevaatteet ovat JYSKistä, ja yöpöytänä toimiva metallikori kannella on Lastenhuone.fi:stä