Nuori mies ja pyörä – siitä se sitten lähti

kuva: Kuvio

Ensin oli nuori mies ja pyörä – sen ympärille rakentui nuoren miehen huone. Tämä huone koostuu tummasta värimaailmasta ripauksella oranssia ja sinistä, metallista, puusta, toimintojen kannalta tärkeistä huonekalusta, pienistä yksityiskohdista sekä mukavasta ja rennosta oleskelusta.

Värimaailma tummaa ripauksella raikasta oranssia

Ideastagen värimaailman suunnittelu lähti pyörän oranssista väristä. Oranssia on huonessa pieninä yksityiskohtina muutenkin kirkkaina ja murretuimpina sävyinä. Ideastagelle valittii väriksi myös oranssin vastaväri sininen. Lisäksi stegen huoneessa on suht paljon mustaa ja harmaan eri sävyjä. Vaaleammat matot tuovat tilaan raikkautta.

Tikkurilalla on vuoden 2017 yhtenä värinä ihana tummansininen Demin (N429), joka sopii hyvin niin nuoren miehen kuin kenen tahansa kotiin. Sinisen vastaväri on siis oranssi.Muut vastavärit ovat keltainen-lila ja punainen-vihreä. Vastavärit luovat kontrastia ja samalla harmoniaa sisustukseen. Ne ovat varma valinta, jos on epävarma värien yhteensopivuudesta.

Helposti ajatellaan, että mies haluaa kotiinsa tummia, miehisiä värejä, kuten mustaa sekä ruskean, harmaan sinisen ja vihreä tummia sävyjä. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Myös miehen huoneessa tai asunnossa voi olla vaaleita värejä, pastelliakin. Värit ovat niin makukysymyksiä, että itse en ainakaan halua kategorisoida tiettyjen värien käyttäjiä. Värit valitaan siis aina asukkaan toiveita kunnioittaen. Tietysti myös ajankohdan väritrendit saattavat vaikuttaa siihen, mitä värejä kotiin halutaan.

      
kuvat: Pinterest, Kuvio, Anne Lammi

Harrastus saa näkyä

Ideastagella on isossa roolissa oranssi Crescentin hybridipyörä. Pyöriä tuodaankin niiden isosta koosta huolimatta helposti sisätiloihin, sillä muuten ne saattavat joutua pitkäkyntisten kohteeksi. Pyörä voi olla näyttävästi esillä ja sisustuselementtinä, jos sitä ei saa omaan lukittuun varastoon. Viime vuonna Tukholman sisustusmessuilla oli oivallinen designteline pöyrälle kotioloihin (kuvassa). Mutta mitenhän on, kun tulee kuraisen pyörän kanssa kotiin ja nostaa sen seinälle.

Harrastukset ylipäätään saavat näkyä nuoren huoneessa. Lätkämailan voi nostaa seinälle kunniapaikalle ja nuottikirjat voivat olla esillä kaunissa telinessä. Näin huoneesta saadaan nuoren näköinen ja hänen elmäänsä ja siinä tärkeitä asioita kuvastava tila.

    kuvat: Pinterest

Säilytystilaa tarvitaan

Petaamaton sänky, tavarat hujan hajan, likaisia vaatteita tuolinkarmilla. Tällainenkö on nuoren miehen huone? Varmaan monien mielikuvissa kyllä. Mutta itse jaksan uskoa, että meissä kaikkissa elää pieni sisustaja, kun oikeista naruista vedetään. Sotkuun vastaus on säilytystilat. Myös kiva, itsensä näköinen huone innostaa pitämään siitä myös huolta.

Säilytystilan tulee olla helppo ja nopea käyttää. Näin vaatteet päätyvät helpommin pois silmistä ja loput harrastusvälineet myös. Kaapistossa on hyvä olla helposti kokonaan ulos liukuvia laatikoita ja riittävästi henkaritilaa ja myös riittävästi henkareita eli yksi henkari yhtä vaatetta kohti. Myös lipastoissa kannattaa kiinnittää huomiota laatikoiden toimivuuteen.

Vaaterekissä roikkuvat vaatteet voi laittaa myös kauniiseen vaatetelineeseen näkyville. Lisäksi huoneessa voi olla erilaisia laatikoita tai koreja, joihin voi esimerkiksi heittää jo huoneessa likaiset vaatteet tai vaikkapa säilyttää pöyräily- ja muita kypäriä. Ideastagella onkin esillä kaksi kaunista koria – metallinen Ferm Livingin kori ja paperipunosta oleva BoConceptin kori.

  

kuvat: Jysk, Anne Lammi

Jokaisella pitäisi olla oikeus olla mukana sisustamassa omaa huonetta ja saada päättää sen tyylistä. On myös tärkeää, että tilassa on sen keskeisille toiminnoille tarvittavat huonekalut, kuten esimerkiksi sänky ja kirjoituspöytä. On hyvä kuitenkin muistaa, että vaikkapa kirjoituspöytä on huoneessa ihan turha, jos sitä ei tarvita opiskeluun tms. Kun tila on käyttäjänsä näköinen ja hänen tarpeidensa pohjalta tehty, niin silloin tilassa viihtyy ja siellä on hyvä olla.