Pientä pintaremonttia pihan perällä

kuva1

Vihdoinkin! Eikä siihen mennyt kuin pari päivää. Miksi en tehnyt sitä aikaisemmin? Koin pientä riemun tunnetta, kun sain jälleen lopeteltua yhden omista projekteistani. Vanha leikkimökki sai ansaitsemansa ehostuksen.

Sain oman leikkimökin Tammisaaren mökillemme 35 vuotta sitten. Olin tuolloin pieni saparopäinen tyttö. Mökki oli unelmieni täyttymys ja parasta mitä tiesin. Nimesin leikkimökin ylpeänä ”Riialaksi”. Nykyään tuo mökki on oman saparopäisen tyttäreni rakas leikkipaikka. Nyt olikin hyvä aika tarttua pensseliin ja päivittää mökin ilme tälle vuosituhannelle. Pois kaikki mäntyiset puupinnat ja tilalle raikasta valkoista. Kaikki kalusteet ja muu sisustus löytyivät mökiltä. Esim. lasten leikkiuuni on vanhempi kuin itse mökki ja verhot ompelimme vanhan sohvan istuinpehmusteesta. Kierrätystä.

kuva2  kuva3

kuva5  kuva4

MAALIPURKIT AUKI

Yhteistyössä: Teknos

Tammisaaren leikkimökin remontti oli todella helppo ja nopea. Halusin pinnoista valkoiset, jotta mökki tuntuisi valoisammalta. Myös valkoiset rapistuneet ulkopuitteet saivat uuden maalin pintaansa. Sillä aikaa, kun ulkopinnat kuivuivat, maalasin sisätiloja ja päinvastoin. Tällä tavalla sain optimoitua ajan käytön.

Raaputin ensin ulkopinnoista pois vanhat helposti irtoavat maalit ja pesin ne Teknoksen Rensa Facade julkisivu- ja homepesulla. Pesun jälkeen ja pintojen kuivuttua käsittelin ne Teknoksen Nordica Primerilla. Lopuksi maalasin puitteet valkoisella Nordica Matt maalilla. Yksi kerta molempia maaleja riitti.

kuva6Sisäpinnat puhdistin Teknoksen Rensa Super maalipesulla, jota oli todella helppo käyttää. Sen kuin ruiskutin suihkepullossa olevaa valmisliuosta pinnoille ja putsasin ne liinalla. Pesun jälkeen käsittelin sisäpinnat kertaalleen valkoisella Futura Aqua 3 pohjamaalilla. Pohjamaalin kuivuttua levitin pintaan vielä pari kerrosta Teknoksen Futura Aqua 20 kalustemaalia.

Urakka oli valmis kahdessa päivässä ja se sujui yllättävän helposti. Maalit peittivät hyvin vanhat kellastuneet pinnat ja tuotteet levittyivät helposti. Mikä ihaninta, maalit eivät juuri haisseet. Pienessä tilassa ja auringon porottaessa ulkona, tämä oli todella iso plussa! Jos haluat nähdä miltä mökki näytti aikaisemmin, käy katsomassa Lilian Designen facebook sivuilla.

 

KOTI, RAVINTOLA, KAUPPA…

Leikki-ikäisille on helppo rakentaa mökkiin minikoti, ravintola tai vaikkapa kauppa. Liilassa on lasten huonekaluihin ja leluihin erikoistunut Lastenhuone.fi-myymälä, jossa on mm. paljon leikkimökkiin soveltuvia kalusteita ja muuta rekvisiittaa. Leikkiruokia, minikeittiöitä, rooliasuja jne. Myös Liilan muista liikkeistä löytyy sopivaa rekvisiittaa. Muistathan kuitenkin, että suurin osa lastenhuoneen kalusteista on tarkoitettu sisäkäyttöön. Ne kannattaa siten siirtää lämpimiin tiloihin, kun mökkileikit ovat loppuneet. Kestävät siten pidempää.

kuva7  kuva8

AIKANSA KUTAKIN

Vaikka tyttäreni ja minun kotileikkien välillä on vierähtänyt muutama vuosikymmen, ei mökki ole ollut tyhjänpanttina. Minun kasvaessa, kotileikit jäivät ja mökistäni tehtiin nuorison oleskelutila. Pari laveria ja patjaa, paljon tyynyjä, pehmoinen päiväpeitto ja se oli siinä. Mökki toimi hyvin nukkumatilana, kun kavereita tuli yökylään ja halusimme hieman jännitystä. Päivisin siellä tuli löhöiltyä kirjoja lueskellen ja mansikoita syöden. Laverien sijaan myös erilaiset säkkituolit sopivat loistavasti. Seinälle voi kiinnittää muutaman hyllyn tai vaikkapa pari skeittilautaa hyllyiksi. Iltojen hämärtyessä saadaan tilaan valoa esim. Fatboyn Edison the Petit ulkovalaisimen avulla.

kuva910

LEIKKIMÖKKI PÄÄRAKENNUKSEN TYYLIIN SOPIVAKSI

Ensimmäinen leikkimökkini oli muuhun ympäristöön sopiva punainen mökki. Samanlainen väritys kuin tilan yli 100 vuotta vanhoissa päämökissä ja navetassa. Kotimme pihalla sen sijaan on valkoinen leikkimökki, joka on nimetty omistajansa mukaan ”Villa Rosaliaksi”. Mikäli mahdollista, kannattaakin leikkimökki valita talon tyyliin sopivaksi. Tällöin se on luonteva osa pihapiiriä ja kestää paremmin aikaa.

kuva11

kuva12 kuva13

Maalaussäät ovat vielä suotuisia, joten eiköhän pistetä leikkimökkien kunnostustalkoot pystyyn. Oikein ihanaa loppukesää!