Syksyn vahvoja värejä ja pehmeitä tekstiilejä

kuva9kuva: Kuvio

Värit valtaavat tilaa myös lokakuun ideastagelle suunnitellussa olohuoneessa. Värien rikkaus onkin tekemässä paluutaan sisustukseen ja valkoiset tilat väistynevät tai täydentyvät murretuilla ja täyteläisillä värisävyillä. Ensi vuodelle nimettyjen sisustuksen trendivärien joukossa on paljon vihreän eri sävyjä sekä punertavia, sinisiä ja ruskeita sävyjä.

kuva1Liilan lokakuun ideastage, kuva: Tiina Hautala / Dejlig

Lokakuun ideastagelle haluttiin suunnitella olohuone, joka houkuttelee pehmeillä materiaaleillaan ja täyteläisillä sävyillään rentoutumaan ja viettämään aikaa. Tilan suunnittelun lähtökohtana oli murretut, värikylläiset sävyt ja kotoisan, viihtyisän olohuoneen tunnelma. Hämärtyvissä syysilloissa on mukava istahtaa pehmeälle sohvalle, kääriytyä lämpöiseen torkkupeittoon ja sytyttää tunnelmaa luomaan kynttilöitä ympäri huonetta. Myös valaistussuunnittelun ja yksittäisten valaisinten sijoittelun kautta voidaan luoda erilaisia tunnelmia.

Värit sisustuksessa

Valkoinen on hallinnut pitkään skandinaavista sisustustustyyliä, mutta kuluneen vuoden aikana on myymälöiden valikoimissa huomattu merkkejä värien paluusta. Muun muassa Pantone ja amerikkainen yritys Behr ovat jo julkistaneet omat sisustuksen trendivärinsä vuodelle 2017 ja odotettavissa on huomattava muutos värikylläiseen, täyteläisten ja murrettujen värisävyjen maailmaan. Eri sävyjä yhdistellään reippaasti ja valkoiset seinät saavat pintaansa kauniita murrettuja sävyjä ja voimakkaita tapettikuoseja.

kuva3  kuva4Kuvat: lainattu (Pinterest)

Mustan rooli sisustuksessa on myös nousussa. Jo vilkaisu viime kesän Seinäjoen asuntomessujen kohteisiin vahvisti, että musta sopii myös suomalaiseen kotiin – materiaalien sävyinä ja kalusteina aina keittiöstä saunaan ja lastenhuoneesta terassille.

Huomio materiaalien ja tekstiilien valintaan

Olohuoneen viihtyisyyttä ajatellen materiaalien valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Käyttötarkoitukseensa sopivat ja kunkin asukkaan omiin tarpeisiin suunniteltu kokonaisuus on monesti se kannattavin ja pitkäkestoisin ratkaisu. Laadukkaiden, aitojen materiaalien valikoima lisääntyy jatkuvasti sisustustuotteissa ja keinokuituihin verrattuna niiden käyttöaika on usein pidempi.

Lokakuun ideastagen olohuoneeseen valittiin pehmeää pellavaa, täyteläistä samettia ja lämpöistä villaa. Tyynyjen runsaus ja torkkupeittojen pehmeys tuovat kodikkuutta olohuoneeseen. Itämäinen matto tuntuu miellyttävältä jalan alla ja sitoo värimaailmansa puolesta muut tekstiilit kokonaisuudeksi.

kuva5  kuva6  kuva7kuvat: Kuvio

Maton valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös sen kokoon. Liian pieni matto tekee tilasta levottoman ja saa ikäänkuin kalusteet kellumaan tilassa. Oikein mitoitettu matto sitoo olohuoneen istuinkalusteet ryhmäksi ja rauhoittaa tilaa.

Tule tapaamaan suunnittelijoita

kuva8Lokakuun ideastagen suunnittelivat Liilan sisustussuunnittelijat Anne Lammi, Aitu Design ja Tiina Hautala, Sisustussuunnittelutoimisto Dejlig www.dejlig.fi. Kerromme mielellämme lisää stagen tuotteista, suunnitelmasta tai vaikka sopivien materiaalien, sävyjen ja tuotteiden valinnasta omaan olohuoneeseenne. Tavataan Liilan ideapäivillä 8.-9.10.!

kuva: Kuvio