Työhuone kotona

Kokosimme tällä kertaa kauppakeskus Liilan stagelle raikkaan kodinomaisen työhuoneen, työpisteen tai etätyöpaikan, millä nimellä sitä nyt halutaankin kutsua. Yhä useammin kotiin halutaan paikka tietokoneelle ja papereille; paikka jossa on mukava työskennellä. Haluamme pois tunkkaisista, pimeistä työhuoneista, joissa nyt vain sattuu olemaan joku vanha pöytä ja ylijäämätuoli. Halutaan kodinomaisia, kauniita tiloja, jossa ajatus ja innovatiivisuus laukkaa ja minne on mukava mennä kahvikupin kanssa ja aloittaa uusi työpäivä.

Mikäli töitä tehdään työhuoneessa paljon, on hyvä huomioida pöydän ja tuolin ergonomisuus. Tarkista, että pöytä ja tuoli toimivat yhdessä ja sopivat juuri sinulle. Tarvittaessa valitse säädettävät pöytä ja tuoli. Sijoita työpöytä ikkunan eteen, näin ajatus saa virrata välillä myös pitkälle maisemaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voit tehdä esimerkiksi työpöydän päälle kauniin taulukollaasin taiteesta, sinulle tärkeistä aforismeista tai valokuvista, jotka antavat sinulle voimaa ja energiaa.

Käytä myös esineitä ja värejä, joista pidät ja jotka tuottavat sinulle hyvää oloa.
Tekstiileillä on helppo tuoda tilaan väriä ja pehmeyttä. Voit valita rauhoittavia maanläheisiä sävyjä tai sitten revitellä kirkkailla sävyillä riippuen persoonastasi. Me pyrimme tällä kertaa luomaan raikasta, rauhoittavaa tilaa lisäten muutamia väriläiskiä. Trendiväri flamingo toimii myös pieninä annoksina samoin kuin keltainen. Mattokympin valikoimaan kuuluvat harmaan sävyiset villamatot tuovat tilaan pehmeyttä ja lämpöä. Jyskin keltaiset tyynyt ovat pirteitä ja energisoivia.

Värien lisäksi myös tuoksut ovat työhuoneessa tärkeitä. Kukat tuovat tilaan väriä, tuoksua, puhdistavat sisäilmaa ja ovat ennen kaikkea ilo silmälle. Jos et satu olemaan hortonomi valitse helpot kukat, jotka eivät tarvitse kovinkaan paljon hoitoa tai valoa. Nykyään saa myös todella hienoja tekokasveja, joita mekin käytimme stagella oikeiden kasvien seassa. Tämänkertaiset tekokasvit ja piensisustus ovat Jyskin valikoimasta.

Valaistus työhuoneessa määräytyy sen mukaan, mitä siellä useimmiten tehdään. Valonlähteitä olisi kuitenkin hyvä olla useampia. Työpöydän läheisyydessä tai työpöydällä on hyvä olla työvalaisin, joka antaa kohdennettua valoa. Kun valaisimia on useita, valoa on helppo lisätä tarpeen mukaan. Tähän tilaan olemme valinneet Norm 12-riippuvalaisimen sekä Fillyn lattiavalaisimen Vepsäläiseltä.

Kun papereilla ja tarvikkeilla on omat paikkansa, on työntekokin helpompaa. Huomioi tässäkin estetiikka, mikä miellyttää sinua itseäsi? Löysimme stagelle Vepsäläiseltä liikuteltavan modulilaatikoston, Block-tarjoiluvaunun sekä Circles-hyllyn, joka sopii mainiosti niin kukille kuin toimistotarvikkeille ja kirjoillekin.

Oikein mukavaa helmikuun jatkoa sisustajat!

Heidi Mäkelä Interior Design