Työhuoneen viihtyisä sisustus – 5 ideaa

giselda-tyohuone-01

1. Luksusta lukunurkkauksella
Mukava nojatuoli on kotitoimiston luksusta ja kutsuu rentoutumaan syleilyynsä. Mukavia nojatuoleja löytyy kaiken kokoisiin tiloihin ja tyyleihin vaikka millä mitalla. Varusta lukunurkkaus sivupöydällä, johon saat teekupin laskettua sekä pehmoisella viltillä hartioita lämmittämään. Myös työtuolin ergonomiaan on syytä panostaa.

2. Panosta valaistukseen
Hyvä valaistus on työhuoneen sisustuksen a ja o. Hyvässä valaistuksessa on huomioitu sekä toiminnallisuus että tunnelmallisuus. Tärkeintä on muistaa valaista työtaso ja lukunurkkaus kohdennettavilla sekä rittävän tehokkailla valaisimilla. Tunnelma- ja yleisvalaistusta saa sijoittamalla useita pienempiä valonlähteitä ympäri huonetta. Kaunis hylly ansaitsee myös tulla valaistuksi. Näyttävät valaisimet viimeistelevät sisustuksen, kuten asusteet pukeutumisen, ja toimivat kiinnostavina katseenvangitsijoina.

giselda-tyohuone-02  giselda-tyohuone-03

3. Pehmeää kodikkuutta
Mukava työhuone hemmottelee kaikkia aisteja. Tilan akustiikasta on pidetty huolta miellyttävillä tekstiileillä, kuten pehmeällä matolla ja tyynyllä, jotka hellivät asukkaansa ihoa kosketuksellaan. Nyt erityisen trendikkäät viherkasvit herättävät työhuoneen eloon ja tuovat pienellä investoinnilla ison määrän kodikkuutta mukanaan. Miellyttävää äänimaailmaa työhuoneeseen tuovat tyylikkäät huippuluokan kaiuttimet ja kuulokkeet, sekä saksofonista kantautuvat sulosoinnut.

4. Kaikelle paikkansa
Toimivassa työhuoneessa tavaroille on paikkansa. Moduleista koostuva kirjahylly muuntautuu asukkaidensa muuttuviin tarpeisiin tarjoten säilytyspaikat kirjoille, työskentelyvälineille ja sisustusesineille. Avoimessa säilytysratkaisussa pienet tavarat saadaan siististi piiloon erilaisten laatikoiden avulla. Kun koordinoit laatikoiden värit muuhun sisustukseen sopivaksi ilme pysyy rauhallisen harmonisena. Lukemattomat lehdet pysyvät koossa lukunurkkauksessa käden ulottuvissa kauniissa lehtitelineessä.

giselda-tyohuone-04  giselda-tyohuone-05

5. Iloa ja inspiraatiota
Onnistunut työhuoneen sisustus ilahduttaa ja inspiroi asukastaan sekä kutsuu viettämään aikaa seiniensä suojaan. Inspiraatiota tuovat taide, mieluisat kirjat ja musiikki, sekä silmiä hivelevä muotoilu ja sielukkaat luonnonmateriaalit kuten puu, messinki ja marmori. Tärkeässä roolissa inspiroivaa työhuonetta ovat myös esineet ja valokuvat, jotka liittyvät rakkaisiin harrastuksiin tai muistoihin elämän varralta.

Kuvat on otettu Liilan Sisustajan Ideapisteen työhuoneesta, joka on esillä 7.11. asti kauppakeskuksen aulassa. Tervetuloa inspiroitumaan! Kuvien sisustuksen toteutimme me – sisustussuunnittelijat Giselda Autio ja Terhi Hautaviita.