Pyöräilysesonki alkaa, esittelyssä Velo & Oxygen

Liilaan avattiin ihan oikea polkupyörien erikoisliike tammikuussa 2017. Tyylikäs musta-valkoharmaasävyinen liiketila edusti 2011 ensimmäisen myymälänsä avanneen Velo & Oxygenin uutta linjaa. Ketjun ilmettä oli juuri avajaisten alla uudistettu logoa myöten.

Veloet oksyken? Velomikä?
”Velo & Oxygen on osa Cycleurope-konsernia, joka suomessa vastaa Crescent, Bianchi ja Monark – pyörien sekä Spectra ja Tec -tarvikkeiden maahantuonnista. Olemme siis näitä ja monia muita huippumerkkejä edustava, kivijalkaliike. Cycleurope Finland on taas vuorostaan maailman laajuisen Grimaldi Industri -konsernin Suomen haara. Grimaldi omistaa Crescent, Bianchi yms. merkit ja tehtaat. Eli puhutaan maailmanlaajuisestikin isosta konsernista. Velo & Oxygen työllistää Suomessa kesäkaudella reilut parikymmentä henkeä ja liikkeitäkin on puolenkymmentä”, kertoo yhtiön perustajiin kuuluva polkupyöräkauppias Mika Saario.

Puotinharju – Kallio – Tammisto – Suomenoja

Kaikki alkoi “Puhoksen Velosta” Itäkeskuksen kupeessa Puotinharjun legendaarisella ostarilla. Alkuaikoinaan mm. vihreäpaitaisista (Ranskasta oli saatu värikoodi Pantone 347c) myyjistään tunnettu erikoisliike avattiin aprillipäivänä 2011.

Sittemmin liikkeet avattiin tammikuussa 2012 Kallioon ja helmikuussa 2015 Vantaan Tammistoon. ”Kolmas liikkeemme oli hieno ja uudenlainen – todellinen lippulaivamyymälä. Tuossa kuvassa myymälämme tiskillä kanssani poseeraa silloinen pääministeri, ehkä koko Suomen tunnetuin Bianchi -kuski Alex”, kertoo Mika Saario.

Mainittakoon lisäksi, että tänä päivänä Velo & Oxygen -brändiin törmää myös Tukholmassa.

V&O:n ajolinja tulevaisuuteen – näillä mennään!

Legendaarinen ”Puhoksen Velo” tuli tiensä päähän juuri ennen uuden Liilan myymälän avajaisia tammikuussa 2017. Ketjuun kuuluu tänä päivänä kolme kivijalkamyymälää, kaksi pop-up kauppaa, nettikauppa ja yritysmyynti. ”Mikään ei olisi onnistunut ilman loistavaa henkilökuntaani, oman konsernimme panostusta ja loistavia tavarantoimittajia, jotka ovat uskoneet meihin – ja ennen kaikkea pitää kiittää uskollisia ja hienoja asiakkaita, joita meillä on ollut kunnia palvella. Unohtamatta myöskään mahtavia, hienoja tapahtumia, joissa olemme vuosien saatossa saaneet olla mukana.”

”Meillä on vakaa aikomus jatkaa palvelun kehittämistä entisestään tulevaisuudessa. Polkupyörä ja koko kaupan ala elää rajua muutosta. Me uskomme asiantuntevaan palveluun ja kivijalkakonseptin elinvoimaan. Aiomme kehittää myymälöitämme, osaamistamme ja toimintaamme jatkuvasti. Myös nettikauppa kasvaa vuosi vuodelta ja senkin kehittäminen kuuluu olennaisesti nykyiseen suunnitelmaamme”, summaa Mika Saario.

Velo & Oxygenin Mikan (oik.) kanssa kuvassa maastohiihtäjänä paremmin tunnettu Ristomatti Hakola.