Vinkkejä pienen asunnon sisustamiseen

anita-pieni-asunto-04

Opiskelijana asuin yksiössä, jollaisia mahtuisi kolme nykyiseen olohuone-ruokailutilaamme. 20 m2 lukaalin jaoin yliopiston asuntojonosta bongaamani tutun tytön kanssa. Usein seuraamme liittyi Kirsin musta labradorinnoutaja.

Meillä oli molemmilla työpöydät, sängyt, yhteinen nojatuoli, suihku, vessa ja keittiö. Eteisessä oli naulakko. Kirsillä oli litran kokispullo sängyn vieressä valmiina, jos yöllä tulisi jano. Hän myös väitti, että kainuulainen perinneherkku lanttukukko tuoksui jääkaapissamme muka pahalle. Mutta kuinka mageeta olikaan olla itsenäinen ja asua pois kotoa!

Vuodesohva säästää tilaa
Vuodesohva on näppärä tapa säästää tilaa pienessä asunnossa. Sohviin on kehitetty onneksi uusia mekanismeja, yksi parhaista oivalluksista on se, että tarvittaessa sohvasta saa vain yhden vuoteen kerrallaan. Kiireinen nuori suosii kauniita pussilakanoita, jotka toimivat samalla päiväpeitteenä.

anita-pieni-asunto-05  

Tarvitaanko enää televisiota?
Tablettien, kännyköiden ja tietokoneiden lisäksi joku saattaa vielä kaivata isompaa ruutua tai televisiota. Tasona voi käyttää mitä tahansa sopivaa alustaa. Tässä yhdistetyssä olo/makuuhuoneessa käytimme tv-tasona ruokapöydän penkkiä, jossa yhdistyvät hauskalla tavalla perinteinen mutta trendikäs tammipuu ja läpinäkyvät akryylijalat. Penkin alla on säilytystilaa ja esimerkiksi kuntoiluvälineet ovat helposti saatavilla.

Ei ehkä laiskanlinna mutta nojatuoli kuitenkin
Pieneen asuntoon ei kannata tunkea isoja kalusteita, mutta onneksi kaikkea kivaa saa pienempänäkin. Tämä pyörivä nojatuoli on siro ja käytännöllinen, lisäksi se edustaa muodissa olevaa retromuotoilua ja värimaailmaa. Pieni tarjotinpöytä ei vie paljoa tilaa mutta on kätevä laskutila kahvikupille tai puhelimelle.

Huonekalujen sisään voi kätkeä tavaroita
Pieneen asuntoon kannattaa hankkia kalusteita, jotka toimivat samalla säilytystilana. Sohvan sisässä voi mahdollisesti säilyttää vuodevaatteita, rahin sisässä kirjoja ja lehtiä, tv-tasossa voisikin olla laatikoita… Kuvan pöydän kansi toimii myös tarjottimena, mutta alaosaa ei ehkä silti kannata käyttää likavaatekorina.

anita-pieni-asunto-01  anita-pieni-asunto-03

Kämppiksenä robotti?
Kuten olemme jo kuulleet, robotit hivuttautuvat tulevaisuudessa yhä tiiviimmin elämäämme. Tilannetta voi harjoitella etukäteen esimerkiksi kiltin oloisella imurirobotilla. Samalla kun hän kotoisasti suristen häärii asunnossasi villakoirat pysyvät kurissa. Pimeässä voit jopa nähdä hänen punaiset ja vihreät silmänsä.

Viherkasvit tuovat kodikkuutta
Pienenkin tilan saa viihtyisämmäksi viherkasveilla. Kasvin ei tarvitse olla edes iso, jopa pienet tekokasvit kauniissa ruukuissa näyttävät sympaattisilta. Jos et ole viherpeukalo edes sen vertaa, että muistaisit kastella kasvisi, hanki surutta silkkikukkia. Ne ovat todella upeita ja hyvälaatuiset jopa aidon näköisiä.